Smuggelhundar fick avlivas

Tullen i Malmö stoppade en bil med 26 smuggelhundar på väg in i Sverige häromdagen.
Dessvärre var hundarna i så pass dåligt skick att de fick avlivas.

En helt vanlig personbil stoppades efter misstankar om hundsmuggling och tulltjänstemännen gjorde då ett anmärkningsvärt fynd: Totalt 26 hundar, både vuxna och valpar, hade trängts in i bilen. Några satt i burar, andra inte. Det ska bland annat ha varit hundar av rasen amstaff, men även valpar som liknade mopsar och rottweilrar. Det här berättar Sydsvenskan.

– Tyvärr var hundarna inte i så gott skick. Vi kontaktade jordbruksverkets veterinär som gjorde en bedömning, och hundarna avlivades därefter, säger Michaela Linderoth, pressinformatör vid Tullverket.

Tre personer är misstänkta för smuggling av djur, men är för närvarande frisläppta. Tullen uppmanar människor som funderar på att skaffa hund att tänka efter innan man nappar på en annons som kanske verkar mindre seriös.

Läs mer hos Sydsvenskan.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail