Smart hundspårare på gång

tracy tracker och smartphone med hundhalsband
24-årige Artan Mansouri håller på att utveckla en affärsidé till något som kan bli en hundspårare av rang.

Idén uppkom i samband med att hans flickväns hund, Tracy, försvann spårlöst. Den person som lyckligtvis hittade Tracy kunde till sist hitta ägarna via sociala medier. Det här födde en idé hos Artan om att konstruera en spårsändare till hunden – kallad Tracy Tracker efter hunden Tracy – som man via en app kan hålla koll på i sin smartphone. Tracy Trackern ska vara både lätt att bära på halsbandet, och enkel att hantera.

Det fina i kråksången är att det inte bara går att kolla var hunden är utan också hur den mår. Meningen är att man i appen, precis som aktivitetshanterare för människor, typ Jawbone, också ska kunna ha koll på hundens hälsostatus.

iphone med appinformationiphone med appinformation

Affärsidén är både en start-up (ett helt nytt utvecklingsföretag) och dessutom är den crowfunded (finansieras via allmänna bidrag). Artan hoppas få in flera miljoner eftersom han vill öppna kontor över hela världen. Och visst låter det som en toppengrej för oroliga hundägare? Vi håller tummarna för Artan och hoppas snart få se Tracy Trackern IRL! (I verkligheten, alltså.)

Här kan du läsa mer om utvecklingen och skriva upp dig på en lista – om du vill vara en av de första med Tracy!

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail