MyDOG: Torsdag–söndag

MyDOG: Torsdag–söndag

Det blir hundfest på Svenska Mässan i Göteborg i  januari 2016 när mässåret som vanligt inleds med MyDOG! Grooming är det stora temat på årets MyDOG och Scandinavian Master Groom gästas av groomingstjärnor som Jennifer Lee och Toshinori Omura. Det tävlas i allt från rasrelaterad grooming till bästa nybörjare. Modellhundar finns för barn som vill klippa, färga och prova på. 

Utöver alla tävlingar kommer det att finnas mängder av tillbehör att köpa, spännande uppvisningar att se, intressanta föredrag att lyssna till och inte minst rasklubbstorget med massor av raser och kunniga hundmänniskor. För fjärde året koras dessutom Göteborgs Charmigaste Hund.

Årets upplaga av the Next Lassie är i romanformat! Hunddeckaren ”Vargskräck” har gjort succé bland unga läsare som gillar hundar och spänning. Inför uppföljaren söker Flingan och flocken ytterligare en deckarhund – med stor personlighet och det lilla extra. På MyDOG utses den nya deckarhunden, genom auditions där ingen mindre än Flingan, Theo och författaren Jeanette Bergenstav sitter i juryn. Under finalen på söndagen förstärks juryn med en hemlig gäst.

De största dragplåstren är ju de två internationella hundutställningarna med deltagare från Sverige och Europa. MyDOG 2 har status som en kvalificeringstävling till Crufts, världens största hundutställning. Bästa juniortik och -hane med Excellent samt bästa hane och tik kvalificerar sig till Crufts 2017 som äger rum i Birmingham, Storbritannien.

Som vanligt koras Årets utställningshund, den här gången för utställningsåret 2015. Det sker lördagen den 9 januari klockan 14.45. Kandidaterna till priset presenteras, resultatet offentliggörs och segraren får ta emot förstapriset på 20 000 kronor.

Under MyDOG arrangeras en mängd aktiviteter, här följer ett urval:
– Två internationella hundutställningar, med 8 000 deltagande hundar.
– Årets utställningshund 2015 avgörs under lördagen den 9 januari.
– Hundteater
– YourDOG och Göteborgs Charmigaste Hund.
– Wieght pulling – Pröva-på Nose Work
– Hunden i vården – Line Steffensen/Extrahjälpen

Fullständigt program finns här >>>

Tips! 15 hundvänliga restauranger och kaféer i Göteborg

goteborg_Kafe

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail