Grand danois fick räddas med båt

Det är Bohusläningen som rapporterar om hunden som i fredags eftermiddag rapporterades ha fallit i vattnet vid Sandholmarna.

Roland Kristianssons 70 kilo tunga grand danois, 3-åringen Thore, pustar ut hemma i Munkedal. I fredags räddades han av räddningstjänsten när han hamnade i det iskalla vattnet.

– Han är lika snäll som stor men jag tror inte han minns så mycket av nyårsdagen. Och tur är väl det, för han är inte den smartaste hund jag träffat och har väl inte ”alla koppar i skåpet”, säger husse Roland till Bohusläningen.

I dag har husse Roland Kristiansson inga problem med att skämta och till och med småle lite åt dramatiken. Värre var det på nyårsdagen. Då hade Roland lätt att hålla sig för skratt.

Det var efter lunch i fredags som Roland tog Thore och grekiske ”hittehunden” Alfons och åkte till Södra Kärnsjön och Sandholmarna. Väl där kopplade han loss hundarna som sprang lösa. Roland berättar att han precis hann tänka att det var väldigt halt.

– Då hör jag en väldans duns och ett splash. Jag fattade direkt att det var Thore som trillat i vattnet. Jag ringde min fru och bad henne komma. Men jag insåg att vi aldrig skulle klara att få upp Thore. Så jag ringde SOS och bad räddningstjänsten larmas hit med sin båt.

Med fullt fokus på sin vattenfobiske vän, slet sig Roland själv ner till klippavsatsen för att göra sin fyrbente vän sällskap.

Sin egen vinterjacka drog Roland av sig och slängde runt Thore så att den även till vardags ganska frusna hunden skulle få upp värmen. Frun kom en stund senare med filtar. Och efter ett tag kom brandmännen med båt på släp och Thore fick mer eller mindre övermannas för att gå ombord på båten och räddningen.

– Hade jag inte kommit ner till Thore hade han drunknat. Han var helt apatisk när jag kom. Tack och lov så lever han och tack och lov för räddningstjänsten.

Läs hela historien hos Bohusläningen

 

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Blogheader

Rädsla och mutor

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Vill du bli en stjärna på rallylydnad?