Extremavel blir ogulligt

trubbnos_ogulligt
En ny informationskampanj som tar ställning för trubbnosarnas väl, och mot extrem avel har lanserats i regi av Svensk Djursjukvård. Du kan vara med och påverka.

”Ta ställning för trubbnosarnas bästa. Trubbnosar är trevliga, härliga och omåttligt populära hundar. Men, i Sverige lider tusentals av dem av andnöd och andra åkommor till följd av extremt hård avel. Det är inte gulligt utan skadligt. #Ogulligt är ett initiativ av Svensk Djursjukvård.”

Efter en undersökning har man kunnat konstatera att 47 % av alla djurägare vet inte att trubbnosiga hundar har sämre hälsa; 94 % av svenskarna anser att det är oacceptabelt att avla på egenskaper som gör att djuren lider; och 88 % anser att djurskyddsmyndigheter bör ta större ansvar i extremavelsfrågan.

Läs mer på kampanjsajten.

Läs mer om trubbnosupproret hos oss.

Läs om andningsproblematiken.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail