Forskaren: Människans bästa vän förstår mer än du tror

Forskaren: Människans bästa vän förstår mer än du tror
En hund kan lära sig att räkna och att skilja mellan verb och adjektiv. Och den förstår människan bättre än man tidigare har trott. Forskaren Per Jensen som tipsar om några enkla trick som gör att du kan lära känna din hund på djupet, skriver DN.

Det finns en utbredd föreställning om att man inte kan veta vad en hund tänker och känner. Men det går faktiskt att ganska enkelt ta reda på. Under de senaste tio åren har forskningen tagit stora kliv och reviderat tidigare föreställningar om våra fyrbenta vänner. Vi har stämt träff med Per Jensen och hans två dansksvenska gårdshundar Majken och Nisse på Linköpings universitet där han är professor i etologi, läran om djurs beteende. Läs hela artikeln på www.dn.se

Här kan du vinna Per Jensens senaste bok!

bok

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail