Nattåg med pälsklingen

schnauzer_train
Nu är det äntligen klart! Husdjur får resa i liggvagn på SJ:s nattåg, tillsammans med husse och matte. De första hundtågbiljetterna går att köpa från 1 oktober.

– Det är jättekul att kunna erbjuda det här. Vi vet att många av våra resenärer vill kunna resa i liggvagn med sina djur när de åker nattåg, säger Thomas Kjellgren på SJ Norrlandståg.

– Vi har valt den lösningen för att undvika kalabalik i liggvagnarna. Hund och katt kommer som bekant inte alltid överens. Den som vill ha djur med sig köper alltså kupén till sig själv och sitt sällskap, säger Thomas Kjellgren.

Tidigare har sällskapsdjur bara kunnat följa med på SJ:s nattåg när deras hussar och mattar rest i sittvagnsdelen. Nu får landets 600 000 hushåll med hund, och alla andra hushåll med sällskapsdjur, samma möjlighet som alla andra att resa bekvämt i liggvagn.

Självklart kommer allergiker även i framtiden att kunna resa med nattågen, för det är bara är i vissa kupéer som djur tillåts.

– Allergiska resenärer kan resa tryggt med nattågen också efter förändringen. Djuren tillåts bara i två särskilt utvalda kupéer per liggvagn, och de kommer att vara tydligt utmärkta som ”Djurkupé” i samband med bokning. Och våra sovvagnar är även i fortsättningen helt djurfria, förklarar Thomas Kjellgren.

För ledar- och assistanshundar gäller särskilda regler ombord på tågen och i SJ:s lounge.
Läs mer hos SJ.

Läs också: Eugene, 80, kör hundtåget

Psst. Följ oss på Facebook.

Läs också: Se 38 före detta försökshundar släppas fria för första gången

 

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail