Pitbull märkte att husse fått hjärtinfarkt

Pitbull märkte att husse fått hjärtinfarkt
Att hundar kan känna av om vi är ledsna eller glada vet vi. Men de är riktigt duktiga på att känna av när vi är sjuka på allvar också. Pitbullblandisen Sweet Dee räddade livet på sin husse.

980x-1

När Elliot Nerland och hustrun Erin Daly från Boston bestämde sig för att adoptera och därigenom rädda livet på pitbullblandisen Sweet Dee visste de inte att de snart skulle få tjänsten återgäldad – med råge.

Elliot hade somnat på soffan medan Erin var i ett annat rum när Sweet Dee fattade att något var fel på Elliot. Hon rusade till Erin och fick hennes uppmärksamhet, just i tid för att för att Erin skulle hinna larma ambulans och sätta i gång med hjärt-lung-räddning. Den 32-årige Elliot hade fått en massiv hjärtinfarkt och hade sannolikt dött om inte Sweet Dee varit så uppmärksam.

Här är fler hjältehundar:

Offrade sig själv för att rädda matte

Flexi räddar liv med sitt blod

Årets bästa polishund

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail