Dataspel med hund i huvudrollen

Dataspel med hund i huvudrollen
Här är det inte fråga om att ha ihjäl folk eller kriga. Nej, i det här dataspelet gäller det att vinna hunden Mimmis förtroende.

Vid Runns strand i Dalarna utvecklas just nu mobil- och dataspel som kan bli några av framtidens riktigt stora. Det är 23 dataspelsutvecklare från hela världen som samlas för att inspirera varandra och får fokusera på sina spelidéer under åtta veckor.

Det som väckte Härliga Hund intresse var spelet om en svart och vit hundvalp vid namn Mimmi. Under spelets gång får man lära känna hennes historia och vad vi förstår ska går det hela ut på att vinna hennes förtroende.
Spelet utvecklas av Wendelin Reich, som forskat i socialpsykologi och artificiell intelligens.

Läs hela artikeln i Dalademokraten här.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail