Hundar på begravningen

Hundar på begravningen
Margita Suarez i Merida, Mexiko, var en djurälskande människa som varje morgon serverade mat till grannskapets hemlösa hundar, och till andra djur. Hon släpade kassar med mat från affären och hon hade alltid med sig mat när hon var ute, för att kunna mata djur som hon stötte på.

När Margita dog nyligen kom hundarna som hon hade matat till begravningsbyrån för att, som det verkar, hedra Margita. Först visste inte begravningsbyrån hur de skulle hantera djuren – det kom även en fågel – men det framgick ändå att de ville vara där för Margitas skull, så de fick stanna.

De vilade i närheten av Margitas kista en stund under kontemplation, precis som de andra deltagarna på begravningsbyrån.

begravning

Hundarna följde även bilen som förde hennes kista till kremeringen, först därefter avvek de.

 

Hela historien finns hos Bored Panda.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail