Jag har börjat på dagis!

Jag har börjat på dagis!

Hej, Nelly här. Matte säger att jag är en stor hund nu så därför har hon och husse börjat skjutsa mig och mormor till ett rött hus som kallas för dagis varje morgon. Där finns en massa andra hundar och jag delar rum med några tanter som är lite småsura men ganska okej ändå.

bild 3

Mormor har förstås lagt beslag på killrummet där hon håller hov och skäller ut grabbarna om de inte gör precis som hon säger eller om de börjar busa. Det är nämligen FÖRBJUDET. Busa får man bara göra i trädgården.

När vi kommer fram till det röda huset hinner man knappt lukta in sig förrän det är dags för promenad. Jag är alltid väldigt snäll och skötsam i kopplet medan mormor försöker jaga katter och kaniner så fort hon kommer åt. Fast ibland går hon fint i kopplet hon också. Ibland.

IMG_3225

Mormor har en extramatte på dagis. Hon heter Anne-Li och är jättesnäll. Jag försöker krama in mig hos henne också. Jag tror att det ska gå bra.

När vi har promenerat är det vila och sedan är det promenad igen. Och sedan kommer husse eller matte och hämtar oss. Då gäller det att sitta fint vid dörren. När den öppnas tar jag ett jättesprång ut och kramar och pussar den som hämtar mig. Och när jag har gjort det så hoppar jag på mormor och biter henne lite i kragen för att retas. Då blir hon arg och skäller ut mig. Men jag kan inte låta bli.

bild 5

Nu ska jag hem och vila en stund innan det blir mat. Hej då från Nelly!


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

URKRAFT

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Vill du bli en stjärna på rallylydnad?