Torkat hundtugg

Torkat hundtugg

Gör sega kycklingstrips och nyttiga grönkålschips. Stillar både energi- och tuggbehov.
Ta en tugga själv, vetja!

DU BEHÖVER:
2 kycklingfiléer
Grönkål
Bakplåtspapper

GÖR SÅ HÄR:
1. Skär kycklingen i  2 cm breda strimlor. Banka ut dem med en köttklubba. Lägg på bakplåtspapper och torka i varmluftsugn i 100 grader i cirka 2 timmar.

2. Kycklingen är klar när -stripsen känns helt torra och hårda. Förvara i kylskåp i burk med lock, -håller i cirka två veckor.

3. Skölj och strimla grönkålen. Släng den grova -mittdelen. Blanda med lite olivolja och lägg på bakplåtspapper.

4. Torka i varmluftsugn i 80-100 grader i några -timmar tills chipsen är krispiga. Förvara i burk med tättslutande lock.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentarer