Polishunden Uno har gjort det igen!

Polishunden Uno har gjort det igen!
Snacka om hjälte. I höstas lyckades polishunden Uno avbryta en pågående våldtäkt, när han egentligen var ute för att spåra efter en misshandel. Nu har han stoppat en smitare som kraschade rakt in i en kyrkogård.

Det blev rubriker när en bil hade kraschat in bland gravstenarna på Norra kyrkogården i Solna i helgen. Föraren smet från platsen. Men schäfern Uno lyckades snabbt få upp ett spår och avslöjade honom när han låtsades vara en anhörig vid en av gravarna på kyrkogården. Då hade bilföraren redan gjort sig skyldig till både stöld och vårdslöshet i trafik.

Vi slutar aldrig fascineras av alla duktiga polishundar. Men den här Uno börjar bli en riktig kändis. Inte undra på att polisen Andreas Bagoly är nöjd med sin arbetskamrat. Uno är 3,5 år och har förhoppningsvis många fina år framför sig på jobbet.

Läser du nya numret av Härliga Hund, kan du läsa om när inrikesminister Anders Ygeman nyligen var hos polisen för att träffa just duktiga polishundar. Är du inte redan prenumerant kan du läsa tidningen på nätet här.

Här kan du läsa om fler fantastiska polishundar:

Cox är årets polishund 2014

Många sörjde när polishund begravdes

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail