6 tecken på småhundssyndrom?

6 tecken på småhundssyndrom?
Det finns sex tecken på småhundssyndrom, menar en del. Du hittar dem här. Men vad säger du som har en liten hund? Känner du igen din hund i något alls? Eller är det bara struntprat?

1. Det är hen som bestämmer – inte du
Skälla, hoppa och gnälla. Vem står ut med dåliga vanor? Inte du – därför gör du allt för att få hunden lugn och tyst. Med andra ord – du gör precis som hen befaller. Kanske inte rätt strategi i längden, men men…

2. För fin för att gå på promenad?
Varför gå själv om man kan bli buren? Det är ju så lätt att en liten hund råkar illa ut i den stora vida trafikvärlden. Alltså blir det enklaste och tryggaste att lyfta upp hunden i väskan. Trots att du vet att även små älsklingar behöver motion.

3. Skäller på alla andra hundar
Storlek eller ras spelar ingen roll. Den lilla raringen skäller på allt annat fyrbent som kommer i närheten. Skälet till skället är rädsla och oro.

4. Morrar och far ut mot folk
Återigen handlar det om att hunden försöker kompensera sin lilla storlek med stora rörelser.

5. Tigger mat – din mat…
Att tigga är vanligt. Men många hundar lär sig snabbt när det får vara slut med de där ledsna bedjande hundögonen vid bordskanten. Dock inte alla. Småhundar ger sig inte förrän de fått det de vill ha, det vill säga din mat.

6. Kissa inomhus? Jajamän!
Nu pratar vi inte om valpbeteende, utan om vuxna små hundar som får för sig att det är helt okej att kissa inomhus. Och inte bara i ditt hem, utan i andras också. Inte så kul. Men det här handlar om kontroll och dominans.

Här är mer kul om små hundar:

Spana in chihuahuan som vet hur man utnyttjar en stor kompis här.

Nakenhundar väcker känslor.

Hon är finaste adoptivmamman.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail