Våren (och fästingarna) är här

Våren (och fästingarna) är här

Vårtecknen står som spön i backen här i Skåne. Både vintergäck och snödroppar blommar, dagarna blir snabbt längre och koltrasten drillar försiktigt från hustak och trädtoppar.

P1040040

Vissa vårtecken klarar jag mig väldigt bra utan. Ett sådant hittade jag häromdagen krypande i närheten av Stellas ena öga. Just det, en fästing.

Det värsta är att jag hittade den efter att hon hade varit ute i trädgården. Vi har alltså en fästingkoloni här vid huset. Inte kul alls.

IMG_2947

Under årens lopp har jag testat alla möjliga och omöjliga metoder för att slippa fästingarna. Bekämpningsmedel, citronmelisshalsband, magneter, bärnsten, rosmarinspray – inget har funkat särskilt bra utom Exspot, som jag inte törs använda längre sen en av hundarna fick en kraftig allergisk reaktion efter att ha behandlats med medlet.

P1040008

I höstas tipsade veterinären om ett receptbelagt piller som man ger hunden var tolfte vecka och som ska hålla fästingarna borta. För att kolla om andra hundägare som har testat medlet är nöjda slängde jag ut en fråga på Facebook och fick nästan enbart positiva svar. ”Jättebra, inga biverkningar, tänker använda det igen”. En hundägare med fyra hundar berättade att en av hennes hundar blivit lite lös i magen under ett par dagar efter att ha fått pillret.

Så nu är det jag som går raka vägen till apoteket, löser ut receptet och serverar pillret till Nelly och Stella. Jag återkommer framöver med en rapport om resultatet.

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Blogheader

Rädsla och mutor

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Vill du bli en stjärna på rallylydnad?