Flest hundar drunknar på vintern

Härliga Hund-nyheter
Ungefär 40 hundar drunknar varje år och risken är som allra störst under vinterhalvåret.

– Flest hundar drunknar under vintermånaderna, säger Patrik OlssonAgria Djurförsäkring. Från november till februari ser vi en dubblering av drabbade hundar.

Går hunden igenom isen och hamnar i en vak är det svårt att rädda den. Som hundägare är det lätt att få av panik om hunden ger sig ut på svag is, men spring inte efter ut på isen. Isen som bär hunden är kanske inte tillräckligt stark för din kroppsvikt. Försök i stället att locka tillbaka hunden till trygg mark.

Skulle hunden bli nedkyld är det viktigt att torka den torr. Att enbart linda in en kall blöt hund i filtar får motsatt effekt eftersom filtarna efter en stund förvandlas till nedkylande omslag. Uppvärmning till normaltemperatur tar åtminstone ett dygn. Massera gärna hunden och se till att den rör på sig när den har piggat på sig.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail