Stilton håller ställningarna hos Lisa

Stilton håller ställningarna hos Lisa

På matkreatör Lisa Lemkes gamla prästgård på landet blir djuren bara fler och fler. Hunden Stilton ser det som sin uppgift att hålla koll på den växande flocken.
Lisa själv har fullt upp med kokböcker, tv-program och egen Youtube-kanal.

Lisa Lemke har fullt upp just nu. Förutom kokböckerna och tv-programmet Mitt kök håller hon på att filma för för en egen Youtube-kanal som heter Lisa på landet, precis som hennes nya bok också ska heta. Dessutom har hon tillsammans med maken Marcus startat en pizzeria hemma i uthuset vid prästgården i Skrea backe, där de bor. Ja, och så har de dottern Lilly också, 2,5 år. Och hunden Stilton, katten Svecia, hästen Cola, höns, får och lamm. Det fanns en myskanka ett tag också, och Lisa skulle väldigt gärna vilja ha grisar.
– Ibland säger folk, ”men hur orkar ni, hur hinner ni?” Och visst är det mycket och visst händer det att vi är aptrötta, jag och Marcus, men jag har lärt mig att bara jobba med människor som ger mig energi och som jag mår bra av. Då orkar man nästan hur mycket som helst, säger hon.
Hon ser inte det minsta trött ut fast hon faktiskt filmat hela dagen när vi ses. Nu sitter hon på Bromma flygplats och väntar på flyget hem, och tittar längtansfullt på en bild i mobilen som Marcus skickat. Det är på dottern Lilly, iförd reflexväst och pannlampa. Hon ska precis gå ut på promenad med Stilton tillsammans med pappa.
– Lilly vill verkligen ta ansvar för Stilton redan, säger Lisa. Det är hon som får ge honom hans mat på morgonen och kvällen, och det har gjort att hon stigit i rang i hans ögon.

LISA_LEMKE_2
Stilton är en parson russell på åtta år, en för det mesta alltigenom glad och social hund. Just nu lite lurvig, säger Lisa och skrattar.
– Innan han ska fotas måste jag köra med min nya ”furminator” på honom. Den heter faktiskt så, en borste jag köpte! Den är grymt bra, jag använder den både på honom och på Svecia.
Stilton får nästan alltid följa med Lisa i allt hon gör, utom just när hon ska ut och resa.
– Men annars brukar han alltid vara med mig i studion, eller följa med när jag åker iväg på fotojobb eller när jag är i stallet. Han är social och lätt att ha med sig.
Hon och Marcus skaffade Stilton direkt när de flyttade från Göteborg till hus i Falkenberg för snart nio år sedan. Han var lite som första steget i familjebildandet.
– Jag hade längtat efter hund länge, och när vi flyttade till hus kändes det självklart. Både Marcus och jag hade blivit kära i rasen parson russell, för att en vän hade en sådan. De har både karaktär, personlighet och mycket energi.

Lisas drömdag med Stilton:

”Vi går ner till någon av stränderna som finns i närheten av där vi bor, och träffar Stiltons kompisar, som till exempel min brorsa och hans hundar. Vi lattjar på stranden, Stilton älskar att bada också så det här är det perfekta lekstället för honom.
När vi går hem kastar vi lite boll på åkrarna runt huset, det tycker han också är toppenkul. Sen vilar vi ett tag mitt på dagen, och äter något gott. På eftermiddagen går vi en tur i skogen, det gillar vi båda två.
När det blir kväll myser vi hemma i vardagsrummet kring vår stora eldstad vi har där. Alla är med, jag, Marcus, Lilly, Stilton och Svecia. Vi är så där skönt trötta som man är när man varit ute mycket.”

Här kan du se första avsnittet av Lisa på landet på Youtube:


LISA LEMKE
Ålder: 33 år.
Familj: Mannen Marcus, dottern Lilly, 2, parson russell terriern Stilton, 8, bondkatten Svecia, 1, ardennerhästen Coola. Samt ett antal höns och sommartid också får, lamm, myskanka. Det finns en dröm om att ha grisar också.
Gör: Skriver kokböcker, gör tv-program (Mitt kök, TV4).
Aktuell med: Nya boken Lisa på landet (kommer i mars på Bonnier Fakta) och en egen Youtube-kanal med samma namn – Lisa på landet.


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

URKRAFT

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Vill du bli en stjärna på rallylydnad?