Har ni samma diagnos – du och din hund?

Har ni samma diagnos – du och din hund?
En ny studie som ska undersöka hur sällskapsdjur påverkar människors hälsa har inletts vid Uppsala universitet. Forskarna ska granska hälsan hos medelålders och äldre människor med och utan hund för att se både hur ägaren och hunden mår.

– Det här kommer vi att göra genom att använda data från de nationella registren för att se vilka diagnoser människor har och det här har vi länkat ihop med hundägarregistren som finns vid Jordbruksverket och Kennelklubben i Sverige, säger Tove Fall, docent vid Uppsala universitet som leder studien.
Projektet ska också granska om djuren får samma sjukdomar som sina ägare. Enligt Tove Fall har det varit påfallande ofta som djurägare brustit ut i kommentarer som: ”Men den diagnosen har jag också!”

Läs mer och lyssna till inslag på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail