Möt Winnie – Storbritanniens första klonade hund

Möt Winnie – Storbritanniens första klonade hund

Mini-Winnie är Storbritanniens första klonade hund. Den lilla valpen, som är en kopia av taxen Winnie, 12, är född i ett laboratorium. Matte, Rebecca Smith 29,  är väldigt entusiastisk.
–Min tax Winnie är väldigt speciell men hon är 12 år och kommer inte att finnas för evigt därför har jag och min pojkvän brukat skämta om att vi borde klona henne, säger hon till tidningen Mirror.

Chansen kom när Rebecca läste om en tävling där en hundägare faktiskt skulle få chansen att klona sin hund. Sedan gick allting väldigt fort, Rebecca skickade in några filmklipp på Winne och plötsligt hade hon vunnit tävlingen och fick resa till Sydkorea där hon fick vara med och se en ny liten mini-Winnie födas.
Bioteknikföretaget som utförde kloningen hoppas nu att tusentals hundälskande britter ska ta chansen att göra sina älskade hundar ”odödliga” genom att klona dem. Forskarna bakom kloningen av fåret Dolly är dock skeptiska till att klona hundar och säger till Mirror att många hundägare kommer att bli besvikna eftersom allt inte handlar om gener.
–Så mycket av en hunds personlighet hänger ihop med hur man behandlar och uppfostrar den.
Se filmen där stor-Winnie för första gången möter sin klon mini-Winnie.

Vad tycker du, skulle du kunna tänka dig att klona din hund?

 

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Blogheader

Rädsla och mutor

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Vill du bli en stjärna på rallylydnad?