MUMSIGA MATMUFFINS

MUMSIGA MATMUFFINS
Perfekta munsbitar att ta fram till fest eller för att förgylla hundens vanliga torrfoder. Frys in i muffinsformar så får du lagom portioner som lätt kan tas ut och tinas i mikron.

Cirka 12 stycken (stora muffinsformar)

DU BEHÖVER:
Muffinsformar (randiga från Panduro, 29 kr)
Vit bechamelsås, gjord på vatten eller -låglaktosmjölk.
1 dl riven mild ost.
1 burk tonfisk i vatten
Äggnudlar av fullkorn, cirka 200 g.
1 1/2 dl frysta ärter

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Gör en bechamelsås av 5 dl vatten/låglaktosmjölk, 2,5 msk mjöl och 2 msk smör.
3. Klipp de kokta nudlarna i småbitar och blanda med övriga ingredienser, tillsätt bechamelsåsen lite i taget tills du får en kladdig konsistens, men se upp så att blandningen inte blir för blöt.
4. Fördela blandningen i muffinsformarna och ställ dem i en muffinsplåt eller tätt i liten långpanna.
5. Gratinera muffinsen i ugnen i 15–20 minuter tills de ”satt sig” och fått fin färg.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail