Hunden Abbe blev ihjälbiten av annan hund

När Ulrika Andersson i Tråvad var ute på sin vanliga morgonpromenad med sin chihuahua Abbe gick en lösspringande hund till attack. I attacken bet hunden ihjäl Abbe och vägrade sedan släppa taget om honom.

Attacken skedde inte alls långt från kvarteret där Ulrika Andersson bor. Hunden kom springande från ett industriområde intill.

Ulrika Andersson berättar att hunden inte tog någon större notis om golden retrievern Sally som också var med på promenaden. Det var chihuahuan hunden siktat in sig på.

Instinktivt tog Ulrika Andersson Abbe i famnen.

– Jag lyfte honom så högt jag bara kunde. Och jag sparkade amstaffen. Jag vet att man inte får göra så, men jag var tvungen att försvara mig och mina hundar. Men när jag höll Abbe upp i luften kände jag att det hade hänt någonting. Då ser jag att amstaffen har honom i munnen och att han är död. Läs mer här.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail