Flatcoated retrievern Nubbe är bäst på narkotikasök

I förra veckan var det djurens dag och en av dem som har extra anledning att fira är Boråspolisens narkotikahund Nubbe som på fredagen vann SM i narkotikasök.

Nubbes husse och förare Thomas Jörkander som är kriminalinspektör på narkotikaroteln i Borås förklarar varför den han är en sån bra narkotikahund:

– Han har bra näsa och är noggrann på att söka och så har han väldigt bra dådkraft: han är inte rädd för att arbeta på höga höjder och jobbar bra i alla miljöer och så hans enorma arbetskapacitet. Han kan jobba i fyra timmar utan vila och bara leta och det är få som kan det.

Under  SM-tävlingarna i narkotikasök i Tidaholm fick Nubbe genomgå en rad prövningar: bland annat i lydnad, spår i terräng och sök i terräng, och det han då spårat och sökt är narkotika som lagts ut i skogen eller grävts ned i marken. Läs mer här.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail